Un Canal per a tothom

stop

El Canal Olímpic de Catalunya fomenta l'activitat poliesportiva amb una creixent oferta d'espais i serveis per a tots els públics

Més de 450.000 m2 al servei de petits i grans

24 de octubre de 2012 (13:59 CET)

Des que va néixer amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona'92 per acollir les competicions de piragüisme, el Canal Olímpic de Catalunya, situat a Castelldefels, ha anat evolucionant fins a convertir-se en un complex multiesportiu de referència al país. En els darrers dos anys, l'equipament està treballant intensament per recuperar l'esperit que va motivar la seva construcció amb motiu dels Jocs i amb el repte que la ciutadania es torni a sentir orgullosa de comptar amb un centre d'aquestes característiques. 

Obert tots els dies de l'any i ubicat en un entorn natural únic a pocs minuts de Barcelona, el Canal Olímpic de Catalunya és molt més que un espai per potenciar l'activitat dels esports aquàtics per a l'alta competició i el lleure a persones de totes les edats. Així, amb la voluntat d'optimitzar-ne els recursos i espais, es treballa de manera prioritària per "apropar i donar suport a les federacions que tenen participació de forma directa o indirecta al Canal, i per promocionar l'esport infantil i juvenil", explica Arseni da Palma, director del Canal, un equipament gestionat per Equacat, del qual formen part la Secretaria General de l'Esport i l'Institut Català del Sòl.

El canal és molt més que un espai per a activitats esportives

Les instal·lacions ocupen una superfície de 450.000 m2, dels quals 150.000 són d'aigua dolça procedent del nivell freàtic, i inclouen una làmina d'aigua (de 1.200 metres de llarg, 130 d'ample i 4 de profunditat), un carril perimetral de 2.700 metres per córrer o patinar, un espai de fitness de 650m2 equipat amb les màquines més actuals i una àmplia oferta de sessions dirigides, un camp de pitch and putt de 9 forats de 40 a 100 metres amb zona de pràctiques i cursos per edats, així com una zona per a la pràctica del tir amb arc.

L'oferta d'espais es complementa amb camps de futbol i voleibol, un carril bici, una piscina d'estiu i un hangar per als clubs que hi tenen la seva seu (Barcelona Club de Rem, Club Esquí Nàutic Canal Olímpic, el Club Piragüisme Castelldefels, Club Arquers Castelldefels, Real Club Marítim Rem, Tritraining Entrenament de Triatló i Club Esportiu Stand Up Paddle Castelldefels).

Pel treball en equip, la tendència és el 'team building'

Pel Canal Olímpic passen una mitjana de 3.000 persones a la setmana, sent el període entre maig i juliol l'època de màxima activitat coincidint amb el bon temps, la qual cosa afavoreix una major afluència de persones per practicar esports aquàtics i a l'aire lliure. Les escoles i les empreses, que hi fan sortides de 'team building' –sessions per fomentar l'esperit d'equip i les relacions personals-, són els usuaris habituals del Canal, al costat de moltes persones que diàriament fan activitat física per lliure en alguna de les instal·lacions o grups que hi celebren esdeveniments esportius o socials.

Piragüisme, rem, esquí nàutic, windsurf, optimist (vela), caiac i stand up paddle són les modalitats aquàtiques que es poden practicar a la làmina d'aigua, la instal·lació més emblemàtica, que "acull tant centres educatius, que hi passen jornades de lleure o realitzen cursets, com competicions d'àmbit català o estatal els caps de setmana, cosa que potencia la nostra activitat i projecta la nostra capacitat organitzativa i de serveis", explica Arseni da Palma.

La direcció del Canal ha augmentat recentment de 25 a 60 les classes setmanals de fitness, incorporant noves activitats com l''indoor cycling', i contempla, entre els objectius més immediats, obtenir l'homologació del camp de pitch and putt per celebrar-hi competicions federades. A més, estudia construir una casa club a l'àrea del pitch and putt i instal·lar un 'cable ski', que es convertirà en el més gran de Catalunya. Aquestes novetats augmentaran l'oferta de serveis d'un complex que dia a dia es renova per fomentar la pràctica de l'esport i el lleure de qualitat entre tot tipus de població a Catalunya.

Al suscribirte confirmas nuestra política de privacidad