Nova reunió de treball del Consell de l'Esport Universitari de Catalunya

Reunió anual del Consell de l?Esport Universitari de Catalunya (CEUC)

27 de noviembre de 2014 (10:09 CET)

El secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, ha donat la benvinguda aquest matí, al Museu i Centre d'Estudis de l'Esport Dr. Melcior Colet, als participants en la segona reunió anual del Consell de l'Esport Universitari de Catalunya (CEUC) després que la Secretaria General de l'Esport (SGE) reactivés aquest organisme a principis d'any.

A la taula presidencial, Ivan Tibau ha estat acompanyat del secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina; el director del Consell Català de l'Esport, Gerard Figueras, i la responsable d'Esport Universitari del Consell Català de l'Esport, Blanca Nualart, que s'han dirigit als vicerectors i vicerectores, als responsables, directors i membres dels Serveis d'Esports de les universitats catalanes, i representants territorials de l'Esport que han assistit a l'acte.

El secretari general de l'Esport ha destacat "la sinèrgia" creada entre la Generalitat de Catalunya i les universitats catalanes des de fa 2 anys, que va permetre restaurar el CEUC i que fa d'aquest organisme l'òrgan de seguiment, debat i orientació de l'esport universitari català per aconseguir una major i millor pràctica d'aquest àmbit esportiu en el marc del Pla Estratègic d'Esport Universitari de Catalunya 2013-2020 (PEUC).

Ivan Tibau s'ha mostrat "satisfet i agraït" de la "bona feina" realitzada per totes les parts implicades i ha assegurat que la Secretaria General de l'Esport continuarà ajudant "a impulsar l'esport universitari del nostre país, amb el màxim realisme que comporta els moments actuals, però alhora amb la més gran il·lusió per aconseguir un futur esport universitari més participatiu, més saludable, i de més qualitat", seguint el full de ruta establert en el PEUC, aprovat fa un any i mig.

Durant la reunió d'avui, que ha estat conduïda per Gerard Figueras en absència excusada de Lluís Jofre, director general d'Universitats i president del CEUC, la Secretaria General de l'Esport, mitjançant Blanca Nualart, ha presentat l'informe de Seguiment de PEUC 2013-2020 deixant constància dels plans d'actuació iniciats i treballats aquest any 2014, que porten a una execució del 57,75% del Pla.

A continuació, i emmarcat en la Comissió d'Esport Català Universitari, Roser Santigosa, en nom de la Universitat Internacional de Catalunya, ha presentat els detalls organitzatius i les novetats dels Campionats de Catalunya Universitaris 2014-15 que ha començat ja a coordinar durant aquest curs. Després, Ramon Verdaguer, responsable del Servei d'Esports de la Universitat de Vic ha presentat l'informe i el balanç amb les dades de participació i valoració dels Campionats de Catalunya 2013-14. En la part final de la jornada, s'han analitzat altres actuacions realitzades pels agents implicats i s'ha debatut sobre les estratègies de futur.

Al suscribirte confirmas nuestra política de privacidad