El secretari general de l'Esport felicita la selecció catalana de criquet per la seva estrena internacional

stop

L'acte serveix també perquè la Federació Catalana presenti la Guia Bàsica del Criquet, que estan repartint a escoles del país per promoure aquest esport

Recepció de la selecció catalana de criquet

26 de septiembre de 2014 (18:30 CET)

El secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, ha rebut avui al Museu i Centre d'Estudis de l'Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, la selecció catalana de criquet pel seu debut internacional i la victòria en un torneig amistós a Malta. L'acte ha servit també perquè la Federació Catalana presentés la Guia Bàsica del Criquet, que estan repartint a escoles del país per promoure aquest esport.

A nivell competitiu, del 29 al 31 d'agost, la selecció catalana de criquet va fer el seu debut internacional amb un torneig amistós a Marsa, a la República de Malta. Catalunya va guanyar els tres partits que va jugar contra diversos equips del Marsa Cricket Club, amb 114 anys d'història i un gran renom en el criquet europeu.

Un llarg camí per fer

Ivan Tibau ha felicitat la selecció per aquesta bona actuació, que "farà encara més conegut el nostre país arreu gràcies al criquet", alhora que ha agraït la "bona feina" de la Federació per promoure un nou esport que té "un llarg camí per recórrer" a Catalunya. "El treball de base que feu és molt important perquè farà créixer" aquesta modalitat, ha dit. En aquest sentit, Khalid Shabaz Chuhan, president de la Federació Catalana de Criquet, ha desitjat que ben aviat "puguem tenir una selecció catalana amb jugadors nascuts aquí", en referència al fet que ara mateix els integrants del combinat són d'origen bàsicament pakistanès.

La selecció es prepara ara per altres competicions internacionals, enguany i l'any vinent -el proper desplaçament de la selecció catalana podria ser a Euskadi-, i ben aviat signaran un conveni amb l'Ajuntament de Vidreres, a la comarca de la Selva, per situar-hi el primer camp de criquet de Catalunya. La Federació, constituïda com a tal des de fa més d'un any, compta amb més de 600 llicències i més de 30 clubs.

Treball des de la base

Al marge de la vessant esportiva, la Federació Catalana de Criquet ha aprofitat la recepció per presentar la Guia Bàsica del Criquet. Des de fa cinc anys, escoles del país treballen amb aquest document, juntament amb diversos tallers, per "acostar la seva pràctica als més joves i augmentar-ne el nivell competitiu entre els nois i les noies", ha explicat Robert Masih, vicepresident de la Federació Catalana de Criquet. A la part final de l'acte, la Federació ha lliurat la guia i un kit de pràctiques a responsables de centres educatius per tal que continuïn fomentant aquest esport.

També han estat presents en l'acte Xavier Bosch, director general per a la Immigració; Mohammad Aslam Ghori, cònsol de Benestar Social del Consolat del Pakistan; Miquel Esteve, comissionat d'Immigració i Acció Comunitària de l'Ajuntament de Barcelona; Àngel Colom, director de la Fundació Nous Catalans; Jordi Camps, alcalde de Vidreres; Sergi Blàzquez, vicepresident de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, així com els jugadors de la selecció catalana procedents de diferents clubs de Catalunya.

Al suscribirte confirmas nuestra política de privacidad