El Museu Colet acull la 6a Comissió de Seguiment de l'esport escolar a Catalunya

El director del Consell Català de l?Esport, Gerard Figueras, presideix al Museu Colet la 6a Comissió de Seguiment de l?esport escolar a Catalunya

27 de noviembre de 2014 (10:18 CET)

El director del Consell Català de l'Esport, Gerard Figueras, ha presidit avui, al Museu i Centre d'Estudis de l'Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, la 6a Comissió de Seguiment de l'esport escolar a Catalunya, amb la presència de bona part dels seus membres, entre els quals es trobaven representants del Consell Català de l'Esport, els Departaments d'Ensenyament i Salut, l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC), consells esportius i altres entitats vinculades a aquest àmbit.

Durant la reunió, s'ha analitzat el desplegament de les set línies estratègiques del Pla Estratègic de l'Esport Escolar a Catalunya (PEEC) que durant el curs 2013-2014 es van desenvolupar i que han servit per elaborar les normatives referents a l'esport escolar. Ja s'han iniciat el 80% dels plans d'actuació previstos.

Pel que fa als Jocs Esportius Escolars de Catalunya, el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), Jaume Domingo, ha valorat especialment la millora de participació respecte les mateixes dades de l'any passat i ha comentat els avenços relacionats amb el protocol de col•laboració entre la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) i la Secretaria General de l'Esport, mitjançant les experiències en esport escolar relacionades amb el treball de valors, l'oferta poliesportiva i els hàbits saludables.

D'altra banda, quant al Pla Català d'Esport a l'Escola, s'han posat sobre la taula les dades rellevants del curs 2013-2014, com la participació en activitats continuades i discontinues o la mitjana d'hores i activitats per centre, totes elles extretes de l'informe memòria, així com les dades sobre la previsió per al curs 2014-2015, amb la renovació d'un 96% dels centres educatius. Finalment, els assistents han conegut l'evolució dels programes Fitjove i Esport Blanc Escolar.

Per part del Consell Català de l'Esport, a banda de Gerard Figueras, també hi ha intervingut Oriol Marcé, subdirector general d'Activitats Esportives i Infraestructures. Els han acompanyat Santi Siquier, representant territorial de l'Esport a Barcelona; Josep Pujols, representant territorial de l'Esport a Girona; Josep Ramon Solsona, representant territorial de l'Esport a Lleida; Gemma Solé, representant territorial de l'Esport a Tarragona; Cinta Espuny, representant territorial de l'Esport a Terres de l'Ebre; Carolina Garzo, cap de l'Àrea d'Esport Escolar, i Joaquim Perisé, cap de l'Àrea d'Esport Ciutadà.

Al suscribirte confirmas nuestra política de privacidad