CARVIREN, innovació al servei de l'esportista

stop

El CAR de Sant Cugat experimenta amb una eina tecnològica que ajuda a millorar el rendiment esportiu

El CARVIREN, en acció  | CAR

29 de septiembre de 2014 (16:20 CET)

El Departament de Tecnologia del CAR de Sant Cugat va presentar fa uns dies l'experiment CAR VIRtual ENviroment (CARVIREN), l'objectiu del qual és el desenvolupament d'una comunitat virtual per a l'entrenament a la seu del centre d'alt rendiment català, on els paràmetres cinemàtics i fisiològics amb enregistraments d'alta definició (de les sessions d'entrenament) estaran disponibles en el temps i/o distància real, proporcionant un 'feedback' immediat per tal de millorar el rendiment esportiu.

CARVIREN utilitza un innovador sistema d'Specials Hubs, desenvolupat per RealTrack Systems, que recull dades de diferents dispositius a través de Bluetooth, Ant i/o TCP / IP; i també els sincronitzarà. Aquests poden ser part de la infraestructura del nou mòdul del CAR i, quan sigui necessari, convertir-se en unitats de transmissió mòbil, recollida de dades, processant-les i enviant-les cap al CAR en temps real, sense importar en quin lloc del món s'estigui, gràcies a la connexió Wifi.

Accés a l'entorn virtual

Els usuaris podran accedir a aquestes dades però a través d'un entorn virtual (utilitzant un navegador), on els diferents actors tindran accés a una sèrie de petites utilitats o widgets (anomenats Sport Reproductors) que els permetrà observar els entrenaments i analitzar els resultats sense espai ni limitació de temps, proporcionant una retroalimentació més ràpida i, per tant, més d'alt rendiment.

El CAR és un lloc molt especial, on els entrenaments i rutines esportives no es poden compartir amb el públic en general. CARVIREN tindrà també una funcionalitat de xarxa social, fet que permetrà que els interessats puguin interactuar entre si mitjançant la publicació d'opinions i comentaris en els vídeos i els resultats del seu entrenament.

El CAR VIRtual ENviroment forma part d'Experimedia, un projecte finançat pel programa d'ajuts europeus /ht Framework per a l'aplicació de tecnologies de futur d'internet en diferents escenaris de la cultura i l'esport, incloent realitat augmentada, 3D, xarxes socials i visualització de sistemes, entre d'altres. El CAR és una de les tres seus dels experiments del projecte.

Al suscribirte confirmas nuestra política de privacidad